Sunday, December 17, 2006

--- Ekspedisi Gunung Kinabalu, XGuKilu ---

Tarikh : 12 ~ 17 Dec 2006
Trail : Mesilau – Timpohon

nOw ialah antara detik paling xleh lupa iaitu berapa di puncak tertinggi di ASIA TENGGARA, Gunung Kinabalu.
Trip yg mencatat ribuan kenangan manis. Hahahaha.... Untuk trip ni aku banyak bekerja keras nk turun ke bilik En. Azhar. Masa tu plak time praktikal. Praktikal plak kat Cubic belakang tu. Habis kijer jer terus gi jumpe En. Azhar. Mesti En. Azhar dah busan tgk muka aku. Akhirnya lulus. Puas hati giler. Nak menitis air mata(airmata gumbira) pun ader sbb program ni berjaya. Hahahaa.....

Kami memulakan pendakian di Mesilau Trail dan berakhir di Timpohon Trail. Best siut Mesilau Trail. Cantek2 belaka pemandangan. Rugi sapa x naik kot sini.

101_1676 copy
Mesilau Resort

IMG_1136 copy
Mesilau trail

M3372M-2103

M3372M-2103

IMG_1190 copy

M3372M-2103
Kepenatan

Image935 copy
101_1743 copy

101_1747 copy
Sama tak dengan pic dalam duit RM1? Hehehehe....

DSCN0498 copy
Alhamdulillah, akhir sampai di puncak

M3372M-2103

PICT0052 copy
Korang mampu tak bawa beban seberat ini?

Image951 copy

PICT0056 copy
XPDC tamat di Timpohon Gate

Saturday, September 9, 2006

--- Gunung Ledang Traning XGuKilu via Sagil Trail ---

Yesss!!! Kali ke 2 aku daki gunung ni. Kali ni kesinambungan dari Gunung Datuk bersempena Program XGuKilu. This time kami ikut Sagil Trail. Mula nya nak turun belah Asahan Trail tp guidernya kata kali ni xboleh sbb xcontact belah sana. So len kali inform awal2. Mmmm...alah guider tu malas benar nya.

Pendakian bermula pada 8 hb dan berakhir pada 9 hb.




Sempat sunrise di puncak.

Sunday, August 13, 2006

--- XGuKilu Training di Datuk ---

Training dulu sebelum berangkat ke Gunung Kinabalu.

Bersempena dengan Program Rakan Muda Rekreasi XGuKilu, kami jadikan Gunung Datuk ni sebagai salah satu gunung training dan team biulding. Hehehe...next gunung ialah Gunung Ledang.

Asalnya buat dua buah bus tapi last minit En Azhar xkasi sbb salah di sisi undeng2. So lepas dengan sebuah bus jer.

13082006208
13082006211
13082006217
13082006219
13082006224
13082006227
13082006233
13082006234
13082006249
13082006255
13082006269



13082006272 

Sunday, June 18, 2006

--- Gunung Ledang, Asahan Trail ---

Trip ni Rashid n the geng yg buat. Aku pollow jer. Aku ajak Mino. Mino ajak Syapiq n Rafiuddin. G nek moto jew.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...