Thursday, January 26, 2012

---.xPdc bSama sEmut yG rAjin ke GERAH BIEH BILAH ---


Gong Xi Fa Cai...!!! Gong Xi Fa Cai...!!! Gong Xi Fa Cai...!!!This year is DRAGON Lunar. Yeahhh...!!!

Malam 19hb Januari, aku menerima panggilan tepon dari my friend Bino.
Bino   :   Assalamualaikum Ben.
Ben    :   Waalaikumussalam.
Bino   :   Ada mana?
Ben    :   Pulau yang paling indah kat Malaysia leerrr...
Bino   :   Naik darat bila? Ada trip ni. Saja la nak ajak ko sbb ada kosong. Trip Zul.
Ben    :   Hmmm....trip apakah? Zul? Waaaaa....(masa Bt. Putih dulu dah xnak ikut Zul sbb dia laju sgt)
Bino   :   Gerah - Bieh - Bilah. Haaaaaaaaa.....menarikkan.
Ben    :   Hmmm....macam menarik tp aku xleh janji la sbb aku kena bergantung pada bot. Bot aku esok tapi tahu gerak bila. Ikut hati mmg nak ikut....(padahal aku dah set ngan Khazliyan nak g Tabur. Mampus la aku...)
Bino   :   Mmm...ok2, nnt bila dah sampai darat ko roger aku dan tengo mcm mana k.
Ben    :   Ok.

~!@#$%^&*....bla...bla....bla....slow talk ngan Khazliyan. Alhamdulillah dia faham. Itu namanya S A H A B A T.... hihihihihi.....

20 hb, aku selamat tiba di darat. Sampai sekitar jam 3.30 petang namun tersangkut di muara dek air yang cetek. Setengah jam basah kerna hujan, kami pun selamat berlabuh di Jeti Tangga Batu. Hujan lebat. Alhamdulillah Kak Zai dtg ambil. Tiba di PPD siap2 dengan pantas sbb nak kejar ke Melaka.

Namun siapa yg mampu melawan takdir Allah, mmber photographer aku ada masalah sikit dgn album weddingnya. So aku tolong settlekan. Dalam ngantuk2 drive tu, jam 3 pagi baru aku sampai Melaka. Kelam kabut aku packing. Then terus naik keta Bino dan gerak menuju destinasi. SUARA NAVIGASI BERMULA......

Sepanjang highway banyak plak keta. Maklum la Chinese New Year. Terdetik juga, kenapa la buat tarikh2 mcm ni. Aku n Bino mengikut jer suara navigasi sehingga lah kami tiba di Masjid Felda Lasah. Tika itu dah jam 8.00 lebih. Harap2 Zul xmarah sbb kami dah lewat sgt.

21hb, aku dan Bino selamat sampai di Masjid Kg Lasah. Terus parking kereta dan bertukar ke pakaian trekking. Masa mula2 sampai tu aku nampak Zul, Harith dan Wan atas 4x4. That time aku xkenal lagi la diaorg ni. Harith dengan rambut pjg mengurai. So aku dah fikir, ni mesti otai2 ni. Wan pun aku nampak mcm otai2 jer. Dalam hati dah pikio, mampus la aku kena tinggal lagi.

Di masjid, aku nampak plak Yaya, Ijal, Didi dan Nyonya. Waaaaa...xsangka diaorg pun ikut. Hihihihi... Rasa gembira dpt jumpa member2 masa trip V2 dulu. Cuma aku xperasan Lin jer masa tu. Aku nampak ada org dok berselubung, kecik2. So pikio mungkin mmber Wan kot. Sekali dia buka jaket tu, laaaaaaaaaa.....Lin rupanya. Adoiiii......sentap mak nox... don't do that again tau.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...