Friday, May 16, 2014

--- Stress....Stress...Stress..... Pihak Atasan Minta Entry di Padamkan ---

Baru2 ini aku dengan gigih dan komitted seperti biasa, mengeluarkan satu entry. Ia berkaitan sebuah jabatan. Ye lah aku kan as photographer as usually bila ada sebarang event. Event ni dihadiri oleh pihak atasan. Atasan mana? Ada la. Hihihihihi...... bla...bla...bla.....
 
Then, aku pun edit dan gigih dalam kesiputan internet, publish la that artikel. After 3 hari, aku terima satu mesej from my bos as me to remove that entry. Reason is, takut orang luar manupulate or boleh menimbulkan kontroversi. Katanya. Lagi alasannya, ada hamba Allah ni akan tergugat dari segi kenaikkan pangkat.
 
Ok, aku pun dengan berat hati dan sentap, menarik balik entry tersebut. Aku buat satu lagi entry yang memberitahu penarikbalikkan entry tadi. Tengah malam ok!Tengah malam, aku dapat mesej from my bos meminta, 'pemberitahuan' itu pun kena remove. Aku baca mesej dan buat tak tahu. Aku mcm malas nak layan. Then dapat lagi mesej susulan berkaitan perkara tersebut. Lalu, aku pun tarik balik juga. Hmmmm....
 
Semua perkara ini bukan kehendak bos aku tapi bos aku punya bos. Ada 2 kali bos lagi atas bos aku ni. Paling terkejut dan aku tak sangka, entry itu mendapat view paling banyak hanya dalam masa 3 hari. HOT sangat isu tu. Hahahahaha.....
 
Aku sebenarnya tak kisah tapi bila dia bagi alasan bahwa menggugat kenaikan pangkat tu yang buat aku nyirap. Buat apa nak takut artikel tu. Kalu ko buat kijer betul dan jujur, nothing to worry. Tapi, takpalah. Biarlah kan.....Hmmmm........
 
Actually, aku ..........hahahahaha...jeng...jeng...jeng......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...