Thursday, December 31, 2009

--- nEw liFe bEgin ---

dUlu aku beria-ia nak dpat borneo. Sabah aku maksudkan.

hAri berganti hari, aku mula dpt kerja partime as wedding photog. hAti ku mula berubah untuk tidak mahu ke sana kerna bimbang xder job. oH........

eVeryday i pray to not go pendalaman.

bUt all my priend at FB beria-ria doakan aku dpt ulu2. hEran nih... mmmmm

sEtelah berminggu2 menunggu keputusan akhirnya keluar la result posting. OH MY GOD.
fIrst, doa aku dimakbulkan Allah sbb x dipostingkan ke Borneo.

tHe result, aku diposting ke negeri Johor.



Johor, negeri aku dipostingkan

Mersing, daerah aku di tempatkan

yG menjd persoalan, DI MANA AKAN AKU MENGAJAR jer belum diketahui....

aKu akan lapor diri di PPD Mersing pada 2hb Jan, jam 2 pm.....


Pejabat Pelajaran Daerah Mersing

aPa la yg ada kat Mersingkan? adakah segala kerisauan aku akan selesai bila dpt Mersing. sAma2 la kita tgk dlm catatan seterusnya......

eNtah leh update lagi tak blog ni nnt. aDer ternet tak sana??? hAhahaha...see u nextime...

...M E R S I N G here i come...

Wednesday, December 30, 2009

--- 2nd @ bRoga hiLls ---

sElesai shoot wedding, esoknya aku n my priend plan tuk nek BROGA HILLS. iNi kali ke dua aku nek sana. kAli lebih best sbb banyak pic menarik.

tRip ni bermula seawal pagi iaitu pukul 4.30 pg. kAmi bertolak dari seremban menuju ke Broga. mEet Babu at Petronas.

d' wAktu pagi yang hening gi tu...
Photobucket

ramainya org time tu...
Photobucket

mmm...dok tggu sunrire la tu. xnampak pun...
Photobucket

i like this pic...
Photobucket

Photobucket

snap pic sendiri guna tripod...
Photobucket

ni pun...
Photobucket

hah...ni la photog paling otai. siap check ketirisan cahaya lagi sebelum snap. mAna2 model kena aware la ngan dia sbb kalu posing xcun mmg kena penyepak...lalalala...
Photobucket

dari puncak pertama ni. yg dekat org ramai2 tu...
Photobucket

entah apa la yg di buat oleh Golok tu... ni dAh sampai puncak ni.
Photobucket

puncak paling atas
Photobucket

dari pemandangan puncak
Photobucket

ni pun tripod yg ambil tau
Photobucket

Photobucket

Photobucket

aku suke gak pic 2 ni
Photobucket

Photobucket

ye lah...ye lah...
Photobucket


Photobucket

Photobucket

pic ni cantik. tErutama skali kalu wedding shoot. pErghhhh!!!
Photobucket

yg niiii.....mmmmm.....asalnya nak buat org tu gelap, tp cam mana jadi cam ni plak. kIra ok gak la.
Photobucket

itu puncak ke dua
Photobucket

ni la org kata 'macam lalang la ko ni...'
Photobucket

Photobucket

oPsss!!!... ni sampingan jer. tUrun jer dari Broga terus ke Sg Tekala tu barbekiu dan mandi manda. kAt situlah lense cap aku hilang dihanyutkan air. eeeeeee......
Photobucket


sElebihnya ni pic yg di snap oleh otai kita Teng dengan menggunakan Nikon D80 pelbagai lense... aKu cuma edir jer.

Photobucket

asyaik gaya ni jer... bUsannn...
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

OH MY GOD... hijau ini begitu menerujakan...
Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

eNd of trip. pIc2 ni semua di edit supaya nampak gempak jer. pAdahal dlm dunia realiti warnanya tidaklah sedemikian. sO u all jgn la hilang akal tgk plak. hAhahaha...

zassssss........

--- pTam n hArtini wEdding ---


sAbtu lepas, aku diberi kepercayaan oleh my priend untuk shoot dia punya wedding day. pTam adalah housemate aku masa kat universiti dulu... aKu sempat up sekeping jer k. yG lain otw. tGh touch-up...








Photobucket

Friday, December 25, 2009

--- nAdzmi & iTta wEdding dAy ---

sEriusly aku merindui blog aku ini. lAma giler tidak menjenguk2 blog ni. nOw aku kembali dengan buah tangan yg terbaru. hEhehehe.....

iNi merupakan hasil karya aku yang terbaru. pUas hati gak la dengan hasil kali ni. kAlu sebelum ni aku menggunakan white sticky album, but kali ni aku guna black plak. nIce jugak sebenarnya n i like....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


bErikut adalah beberapa pic terbaik untuk tatapan u all.

aYat dalm pic ni create sendiri tau....
Photobucket


dUa pic black n white ni di ambil masa diaorg tgh make-up kat kedai....
Photobucket

Photobucket

lEbih menarik tentang majlis ni ialah perarakkan pengantin dengan menaiki motosikal antik. nI khas dari kelab moto antik perlis dan kedah.....hehehe....nama penuh kelab xhingat. sOrry... aPa pun best2. kEnangan nihhhh....
Photobucket


kEtibaan pengantin. wArna macam warna raja la plak....
Photobucket


rAja separuh hari tengah bersanding...
Photobucket


bEntuk LOVE... auwww...romantissss
Photobucket


kEayuaan... malu2 kucing gi tu...
Photobucket


pIc paling aku suke.... lOok classic... sEriussss....
Photobucket


ni Time outdoor plak. kat belakang caltex pun ok what....
Photobucket

uNtuk pengetahuan ni firstime wedding pic aku edit guna teknik yg agak heavy. pIc2 outdoor ni ala2 DRAMATIC HDR. pAstu aku smooth kan. mUlanya risau takut costumer xsuke. pIc2 cam ni dlm komputer mmg cantik. cUma takut cuci tu hilang kualiti. tApi akhirnya cucian berjaya. cAntik gak benarnya n my costumer like it. hEhehehe....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...