Monday, November 26, 2012

--- Outdoor Session at SINGAPORE ----

Pengalaman baru hari ini, ialah kami ber outdoor shoot di Temasik a.k.a Singapore.  Wow....!!! Nice kot.  Pengantin plak spoting habis.  Maka tiada yang akan mutahil pabila kita nak berseni.  Yang penting enjoy dan itulah keinginannya.

Kami bergerak dari rumah pengantin dengan menaiki kereta Azhar sekitar jam 10 pagi.  Masuk Singapore dengan kereta sendiri.  Settle semua urusan kemasukkan, kami pun mencari lokasi2 menarik untuk shoot.  Kami melalui Jalan Orchard.  Terus terlintas tuk shoot street punya style.  Terus cari parking.  Dah dapat parking, diaorg nak gi kencing pulak.  Ok2..... ader la cerita menarik dari mereka kerana toilet Singapore xder paip air.  Bla...bla...bla....





Selesai di Jalan Orchard, kami menuju pula ke Merlion Statue or Merlion Park.  Ramai orang tapi kisah la kan orang lain.  Bestnya sbb suasana Singapore ni lain skit.  Kalu wat kat Malaysia wedding2 cenggini, nnt ader jer suara2 sumbang yang akan kedengaran.  OMG.......!!!

Hari sudah semakin lewat petang.  Nak shoot banyak lagi tempat tp disebbkan xberapa nak tahu sgt jalan2 Singapore ni, maka kami putuskan tuk ke Danga Bay jer.  Sebelum tu kami nak shoot kat USS.  Tapi cari punya cari USS tu dalam GPS xjumpa.  So dah malas, balik ke Malaysia je lah.






Perut dah berbunyi2 sebab xmakan lagi hari ni.  Last makan, pagi tadi jer.  Makan roti canai dan nasi lemak. Punya la kuat kijer sampai xsempat makan tengah hari.  Kaannnnn.....!!!

Walaupun malam, kami tetap shoot di sekitar Danga Bay.  Gambar memang cantik la kan dengan berlatar belakangkan kapal2 berlampu neon.  Habis shoot, baru la kami makan di area2 situ gak.  Kami pun balik.  Sampai di Parit Sulung sekitar jam 11.30 mlm.  Kemudian meneruskan perjalanan menuju ke Putrajaya untuk hantar aku pulang.  Azam ke rumah kawannya dan Azhar pula balik kampung di Selangor.

Sunday, November 25, 2012

--- Fairuz LOVE Fairus ---

Yeaaahhhhh........this is my firstime job wedding aku follow orang.  Pelawaan dari Pro Wedding Photog, saudara Azam di wall fb nya, aku sahut untuk menyertai beliau.  Tujuan, untuk belajar sesuatu yang baru yang mungkin aku xder.  Pengalaman baru.

Tarikh 25 Nov 2012 sekitar jam 4 pagi, Azam dan Azhar datang pick-up aku di Putrajaya dan terus menuju ke Parit Sulong, Batu Pahat.  Kami tiba di rumah pengantin sekitar jam 7.00 pagi.  Macam biasa buat persediaan.  Mode aku just tolong2 jer sbb aku bukan OP.  Aku just tolong mcm pegang camera, lighting, angkat itu, angkat ini dan tugas paling best ialah TOLONG TENGOK....!!!  Kannnnnnn.......

Berikut adalah beberapa sedutan sekitar majlis yg sempat aku tembak...






Wednesday, November 21, 2012

--- Gunung Murud, Boring...Boring...Boring ---

Cuti sekolah akan bermula xlama lagi, maka bermacam2 la trip yg diatur oleh member2 di luar sana.  Ada yang nak g obersea, dan ader juga just area Malaysia2 jer.  Trip mendaki, pastinya akan bersepah2.  Dalam fb banyak la dok invite join their trip.  Kannnnn....!!!

Dalam banyak2 invitation tu maka telah ku pilih satu trip yang dianjurkan oleh Abg Jept dan Loe Bomba.  Trip menerokai Gunung Murud, Sarawak.  Waaaaaaa......best ni.  Berikut log dan gambar2 yang sempat aku titipkan tuk entry kali ini.

Day 1 11 November 2012
Berkumpul di LCCT.  Tiket fligt jam 7.20 pagi.  So kena berkumpul untuk check-in awal 2 jam.  Aku tiba di sana sekitar jam 5 pagi.  Trip line up is Abg Jept ( ketua kontijen ), Loe ( Naib ketua ), Awin, Ayen, Abg Bauk, Shakey, Kak Min, Fitri dan Saiful. Setibanya aku di sana, aku bukanlah yg terakhir sampai ok. Ader lagi yg lambat. Selamat aku. Aku salam2 ngan diaorg semua sbb xkenal dan xpernah trekking pun ngan diaorg kecuali ngan Abg Jept dan Abg Bauk.

Dah2, jgn manyak celoteh, jom check-in bagasi........



Settle bahagian bagasi, kami selesaikan dulu solat Subuh dan menunggu di bahagian pelepasan. Kami beratur dan berjalan ke kapal terbang dan bersedia untuk take off.






Makan ni jer atas kapal terbang sbb xmampu.

Kusyuk konon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...