Wednesday, April 7, 2010

---cHik & hAris---

aCtually untuk event ni bukan i photographer nya. Pengantin ni adalah member lama i masa sekolah menengah dulu. Form 1 - 3 di SMK Tajar. Gi tu....

tHen dia minta i tolong touch-up kan pic2 wedding dia. So inilah hasilnya. Just touch-up jer. Up ni pun sebagai promote hasil kerja gi tu.... Layannnn.......

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

~~~end~~~

---sElamat bErtunang wAwa---

Alhamdulillah, berjaya siapkan.....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

~~~end~~~

Tuesday, April 6, 2010

---hAri kEsihatan & pErgigian kEpulauan aUr---

01.04.2010
SK Pulau Aur menerima kunjungan Jabatan Kesihatan & Pergigian Daerah Mersing. Waahhh!!! Meriah la Pulau Aur time tu.

Photobucket
Turun nek lopek

Mereka tiba di pulau pada petang 31 Mac 2010. Destinasi mereka sebelum ke sini ialah Pulau Pemanggil. Amboiii...!!! Siap berpayung2 lagi. Panas ker??? Hehehehe....

Photobucket
AJK Logistik

Kat pulau ni xder 'bell-boy', so kena angkat sendiri lah ye. Takpe excersice.... Lalalala....

Photobucket

Ketiadaan jeti menyebabkan pergerakkan ke tepian pantai agak susah.

Geng2 pergigian telah memulakan tugas mereka pada malam tersebut juga. Semangat gi tu... Sesi malam tu tertumpu kepada murid2 SK Pulau Aur. Esok2 baru org kampung dan lain-lain.
Photobucket
Syukri

Photobucket
Menunggu nombor di panggil

Murid2 sedang menunggu giliran sambil memerhati rakan mereka diperiksa doktor.

Photobucket
En Polis dan Kesihatan

Lupa nak tanya saudara kesihatan tu. Sembang2 terlupa tanya. Hahaha... Bertukar2 maklumat la tu berbual2 dengan En Polis.

Photobucket
Melihat & sengih dari luar tingkap

keEsokkannya, rawatan pergigian di teruskan. Semalam check jer, pagi ni treament.
Photobucket
Imran

Photobucket

Imran mcm takut jer. Hehehehe..... Macam dalam citer Scary Muvie gi tu.

Kat bilik sebelah plak, geng2 kesihatan dok bagi ceramah(penerangan) pada murid2 yg selesai dengan pergigian.

Photobucket
Senior tu usha jer perjalanan sesi klinik

Photobucket
Semangat

Photobucket
Tekunnya Kamarul

Apa yg di fokus oleh si Kamarul pun xtahu la. Paham ker apa yg nurse tu cakap?

Photobucket
Catwalk

Nurse ni sedang buat jarak untuk ujian ketajaman mata. So kena ala catwalk sikit tuk ambil jarak.

Photobucket
Diperhatikan senior

Photobucket
Lagi 'tunjuk ajar ku sifu'

Photobucket
Kamarul

Photobucket

Photobucket
Ujian mata

Nurse ni sedang membantu Ainul membuat ujian penglihatan.

Photobucket
Mencatit

Kita ke bilik gigi plak. Kali ni doktor bertukar. Doktor yg cantek ni tugas check org2 dewasa termasuk cikgu2 SK Pulau Aur dan orang2 kampung seluruhnya.
Photobucket
Cikgu Alshaddad

Photobucket
Pembantu doktor gigi

Hmmm.... serius jer asst. doktor ni. Tekun kijer la tu. Hahaha.... Senyum la sikit bang.

Photobucket
Mendengar

Cikgu2 pun kena ceramah... Aduhai.....

Photobucket
Cikgu Izam

Teruknya sampai kena pasang besi-besian....

Photobucket
Rajinnya

Photobucket
Iwan

Teruknya pesakit ni sampai kena pegang2 kepala lagi. Iskh...iskh...iskh... Tapi xper yg penting dapat cabut gigi.

Photobucket
Smartnya

Photobucket

Yang ni nurse jugak ker? Pakai baju batik lagi. Bagus la nurse lelaki ni.

Photobucket
Cikgu Ezzam

Photobucket
Cikgu Nasafi

Photobucket
Buku lawatan

Bosan di skool, kita beralih ke Klinik Desa plak. Kat sana lagi ramai. Orang2 kampung semua gi sana tuk dapatkan rawatan.
Photobucket
Pendaftaran

Photobucket

Photobucket

Aku nak snap pic doktor dan Ikin kat belakang. Tetiba ja budak2 ni menjelma depan camera. Aduhai....

Photobucket

Ni macam menemuramah pesalah jer. Wajah pesakit di rahsia kan gi tu. Hahaha....

Apa2 pun kami mengucapkan tq kepada mereka yg bertugas time tu.

~~~end~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...