Monday, April 16, 2012

--- reVisit Bromo Bersama Abg Ed dan Artis Jemputan ( Ponorogo ), Gunung Lawu, White Water Rafting ---

Mmmmm......nak mula macam mana ek? Tuk entry kali ni rasanya agak ringkas kot sbb trip ni macam trip revisit bagi aku dan beberapa teman yang lain. Selain itu, pic pun mungkin agak kurang kerana trip ni paling banyak DSLR. Dalam banyak2 DSLR tu, aku jer xleh record. Mean camera aku xberapa canggih berbanding mereka. Segan la sikit nak show camera kita kan. Haaaaaa......

12hb April 2012
Aku mula bergerak dari Melaka seorang diri menuju ke Putrajaya. Y Putrajaya? Haaaa...sebab nak park keta kat umah my friend kat situ. Siapa my friend kat situ? Xyah la nak tahu kan...( baget orang nak tahu...hahahaha...). Jam 3 pagi gak la aku sampai umah mmber aku. Agak kelam kabut gak sbb dah lewat kan. Flight jam 6.45 pagi. Kena masuk 2 jam awal.

Sampai jer terus mandi dan bergegas minta mmber hantar aku ke LCCT. So aku tiba di airport around jam 4 pagi lebih. Nak dekat2 jam 5 pagi gak la. Terus tepon tanya diaorg kat mana? Mana lagi port kalu x food court.

Berkenalan-kenalan dengan mmber2 yang join this trip. That time ader Salam, Chaer, Fida, Ery, Golok dan 2 gadis baru. Cantik orang nya. Haaaaaa......

Berbual2 sekejap pastu kami pun gerak menuju ke bahagian lagej ( xtahu spell bi ). Macam biasa beratur tuk masukkan haversack. Sambil beratur dok tunggu 3 lagi orang iaitu Emy, Yana n Husband.

Sambil jalan tu, Chaer dok Abg Edd...Abg Edd...Abg Edd nak bawa g jalan2. Aku pun macam heran, naper Chaer ni? Naper Abg Edd? Hmmm....... Dalam flight pun Abg Edd... Aku tanya, Abg Edd tu rancangan tv kartun ker? TV apa? Tak pernah tgk pun. Chaer kata Abg Edd tu rancangan Travelog AAsia. Owh...

Mmmm....trip kali ni trip paling singkat pernah di buang untuk trip obersea. So dari segi kelengkapan just bawa santai2 jer. Barang2 khemah xyah. Gadis 2 orang tu ( masa ni xtahu nama lagi ) bawa beg sekolah jer. Haaaaa....kalu tahu macam tu baik aku bawa lagi kecik. Huhuhuhu.....

Masa dalam aeroplane dok sebelah gadis yg xkenal. Pastu tanya nama. Oooo....panggil jer Amy. Nice to meet u. Tetiba kan. Pastu tanya2 la skit, rupa2nya dia lagi power. Dah gi Korea, Jepun bagai2 semua. No wonder la just bawa beg kicik jer. Ok fine. Zzzzz.....

Friday, April 6, 2012

--- Benum - The Last 7 11 ---

Penat GBB belum hilang, datang plak xtvt baru. BENUM...... Mula nya memang xplan pun nak join sebb kena balik report ke pejabat dengan seberapa segera. Sok sek...sok sek...sok sek... terjoin la plak kan. Hmmmm..... Owh, trip ni anjuran AMT bersama2 Pak Syed.

Mulanya dok pikio2 gak, Benum ni gunung apa kan? Macam best tapi kurang info about that kan. Tetiba omputih plak. Sorry. Tapi terdengar juga masa kat Gerah, diaorg sebut pasal 7-11. Punya la pikio apa la yang 7 11 tu? Hmmmm.....Ooooo.....Rupanya2 ader 4 gunung dalam kumpulan tu apabila bergabung ngan G7 akan menjadi 11. Haaaaaa....betul ker? Mmmmm....ok la tu kan.....hihihihihihi..... Jom usha log perjalanan aku untuk melengkapkan gunung 7 to 11 ni.

Seperti biasa dan mmg dah biasa dah pun, kami pool car dan terus bergerak menuju meeting point yang telah dipersetujui. Group aku bersama2 Bino, Shahrul, Hakim dan Joe agak kelewatan akibat permasalahan masa nak gi ambil Joe. Voice Navigation pun kurang bertindak cemerlang that night. Hmmmm.... Malas story panjang2 sbb nnt xhabis.

Kami tiba di Masjid Qariah Sungai Chalit (3°45'28.89"N, 102° 0'22.31"E), Raub, Pahang awal pagi, 27 Januari 2012. Kami buat pengurusan diri dan repacking di masjid tu sementara menunggu 4x4 datang.



Ingatkan xyah 4x4 bagai2, rupa2nya kena gak. Permulaan trek tu macam ok2 sebab melalui ladang kelapa sawit. Tapi dah tengah2 tu, bukan men teruk lagi. Macam nak patah pinggang. Mujur xjauh sangat tapi azab la gak. Mmmm.....


Bukan kata CUS jer problem trek balak sampai 4x4 stuck. Haaaa....Benum ni pun. 4x4 just sampai kat sini jer sbb dah xmampu nak mengharungi selut2 tu. So kena la jalan kaki ye.




Koordinat Air Terjun Lata Berembun adalah 3°46'57.79"N, 102° 3'50.61"E
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...