Monday, November 28, 2011

--- tRip aWal mUharam, mErialisasikan iMpian kYan & FiDa ---

Bestnya ada mmber yang senantiasa alert dengan kalender di mana dah set dah hari2 cuti dan merancang aktiviti2 yang berfaedah sesuai dengan umur. Idea first this trip is come from of my teman iaitu Khazliyan, known as Kak Yan. Katanya mmg impian dari kecil lagi nak gi tempat ni. So cuti Awal Muharam telah dipilih bagi merealisasikan impian tersebut. Bertepatan pula cuti sekolah dah bermula. Maklum la Kak Yan ni kalu time sekulah mmg bz giler. Semua jawatan s/u dia pegang. Hahhhh.....

Rupa2nya bukan Kak Yan sorg jer yang tak pernah gi situ, Fieda pun belum pernah. So kita buat sekaligus je lah. Sekali arung la pendek kata. Manakah lokasi tersebut yang dimaksudkan? Haaaaaaa.....B U K I T   B R O G A.

Alang2 Bukit Broga tu, Kak Yan kata naik Tabur sekali. Waaaaaa......nice plan. Tabur pun aku belum pernah pergi. Asyik dok dgr mmber2 yg lain pergi tp aku sendiri belum pernah sampai. Yeahhh....  Maka kami pun setup2 la apa yang patut.

Pada hari yang telah dijanjikan, maka kami pun bergerak menuju ke lokasi yang ditetapkan. Aku bersama2 Nas dari dari Ayer Keroh terus menuju ke rumah Ery at Saujana Puchong. Aku dan Nas bermalam di rumah Ery. Call Golok supaya datang tidur umah Ery, tapi dia xnak. Segan katanya. Segan apatah.

Esok paginya, Golok datang ke umah Ery. Aku, Golok n Nas pun gerak satu keta menuju ke Petronas Semenyih. Ery? Owh....Ery tak ikut sebab dia dalam mode standby untuk projeknya. Kami tiba sebelum Subuh. Setibanya kami di situ, kami terus sms Chaer sbb dia GO-GO. Katanya nak start trekking jam 5 pagi. Tapi xsangka aku sbb masa sms pagi2 tu, dia reply. Terkezut sbb selalunya dia payah bangun subuh2 cenggini. Hahahaha... Bagus la sbb dah berubah. Atas permintaannya, aku pun pergi ambil dia kat umah setelah selesai solat Subuh di surau petronas tersebut.

Tanpa membuang waktu, kami bertiga terus ke kaki Bukit Broga. Tunggu yang lain di sana sahaja lah. Dari janji nak gerak sebelum Subuh, ni dah nak siang. Fieda, Kak Yan, Salam dan Golok muncul sekitar jam 6.30 pagi lebih. Mmmm.....

Setelah semuanya siap, kami pun memulakan pendakian. Ramai juga org that day. Mana tak ramai, hari cuti. Memang ramai la kan. Huhuhuhu..... Dari segi suasana ni rasanya dah tak larat nak story sbb sama jer. Ni kali yg ke empat or lima kot aku naik termasuklah outdoor photoshoot masa Zahead n Angah kawin. Hehehehe....

So tuk entry Broga ni aku banyakkan gambar2 jer lah. Let pix talk...... boleh gi tu?




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...