Friday, May 20, 2011

--- bErsantai2 d'Batu Cina wit UTHM Stud ---

Trip kali ni bersama2 dengan UTHM student. Gadis2 telah telah meminta bantu kitaorg untuk membawa diorang ke atas sinun. Takkan nak kata xnak kan ...? Sian diaorg. Hihihihi......

Namun peringatan awal telah diberitahu bahwa pendakian tidak akan sampai ke bahagian tengah batu itu (area yang selalu pergi tu ) berikutan penghuni rimba (lebah) telah ambil port.

Namun dek kerna tidak mahu menghampakan u all semua, kami bawakan juga. Tapi separuh jalan je la sebab masa saya kat depan tu, sebaik tiba di hujung sana, saya terlihat sarang lebah tersebut dekat sangat. Maka, that y la saya suruh undur hari tu kan...Hihihihi.....

Berikutan itu, kami mengubah destinasi ke stage bawah jer. Bawah pun bawah lah..... Apa2 pun terpulang pada penilaian u all. Kami hanya memberi yang terbaik dan seadanya yg terdapat di Pulau Aur ini. Jom layan beberapa keping gambar sepnjang trip ke sana.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Dah sampai bawah sudah

Photobucket
Bergambar dengan masyarakat kampung

Photobucket
Yang hujung sinun, xtahulah apa yg nak dibuatnya

Photobucket
Lagi lompatan keriangan

Akhir kata, kami di Pulau Aur, mengalu2kan kedatangan anda semua. Semoga silaturrahim antara kita terus kekal. Waaaahhhh....nasihat gi tu....

~~~end~~~

Tuesday, May 17, 2011

--- oUting d Kg Air Nenek Pulau Aur ---

Hari minggu yang lepas, Ahad, bagi mengisi masa lapang yang SANGAT LUAS ini, aku dan beberapa teman telah merancang untuk berkelah. Kalu sebelum ni asyik mengadap pantai Kg Telok Berhala ini aja, kali ini kami hendak ke Pantai Kg. Air Nenek pula.

Di mana Air Nenek plak kan...??? Haaaaaaa....kan...... Air Nenek merupakan antara penempatan orang pada suatu masa dulu. Menurut Nordasila (penduduk pulau ini dan juga isteri kepada ustaz Zamri) bahwa kubur arwah atuknya terdapat di situ.

Lokasi Pantai Air Nenek ini berdekatan dengan Pulau Pinang. Lihat gambar di bawah.

Photobucket

Dengan tiket bot RM8, kami dibawa dengan bot laju berkuasa 200hp menuju ke Pantai Air Nenek. Perjalanan kurang 15minit gi tu. Tapi kalu naik sampan a.k.a lopek berkuasa dayung, mungkin 3 jam kot. Hahahaha.....

So layankan ajer lah gambar2 nya ok.....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Antara aktiviti menarik yg boleh dilakukan di sini ialah mencari siput koyong dan siput cantek untuk perhiasan.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Selain itu di situ terdapat satu mata air tawar di berhampiran pantainya. Ini bermakna semasa air pasang, air tawar ini akan bercantum dengan air masin. Airnya sejuk sangat dan nyaman.



Photobucket

Photobucket

Photobucket
Jasmin dan Khairunnisa

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Kegigihan anak jati pulau

Kembali ke Kg Telok Berhala sekitar jam 6.30 petang.

~~~end~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...