15.12.19

--- Banjir...Banjir...Banjir.... ---

Semalam lagi plan nak berbasikal dalam hujan. Tapi pagi kelmarin, lebatnya mengganggu jarak penglihatan. Maka rasanya tak sesuailah berbasikal. Hahahahaha...

Untuk info, memang sekarang ni musim monsun di sebelah pantai Timur. Susah nak cari ruang yang tak ada hujan untuk beriadah. Ada tu ada cuma kadang-kadang tak kena plak dengan time kita.

Hari ni pun hujan tapi tidak selebat semalam. Habis kerja jer, terus siap-siap. Pakai rain coat kali ini. Rain coat ni pun dah lama dalam box. Itulah yang dibawa setiap kali hiking. Bazir plak tak guna. Bawa goPro. Jom...

Hari ni niat nak snap suasana banjir di area Air Papan. Untuk ke Pantai Air Papan, tak boleh bergerak lebih jam 5 petang. Kalau gerak juga lepas jam 5, memang malam la sampai rumah. Tapi hari ini aku tak sampai ke pantai cuma aku plan nak melalui kampung-kampung tu jer.

Hasil tinjauan petang ni nampaknya suasana banjir dah surut berikutan hujan dah mula reda pada sebelah petang kelmarin, Hari ini hujan juga tapi tidak selebat dan lama. Walaubagaimanapun pusat-pusat pemindahan masih belum ditutup sepenuhnya.

Sorry pada member kalau tak ajak. Berbasikal petang ni lebih kepada shoot. So takut nanti ia akan melambatkan proses. Tahu-tahulah kalau aku pegang kamera dan nak shoot, memang lama.

Nextime kawe ajak ok. Hahahahaha......muah...


Ada buat video sikit tapi sorry tak cantik....hihihihi.....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...