Tuesday, June 29, 2010

---nEw cAmera bOdy in cOllection---

Yes! Yes! Yes!

Akhirnya aku berjaya menambah koleksi gajet aku ni. Asalnya nak beli camera compact seperti Panesonic-Lumix, tapi terbeli plak body baru ni. Alahai....Parah2.... habis duit ku.

Ini tidak ader kaitan dgn si Merah yg telah menjatuhkan A200 teman tu. Kebetulan mmg nak beli baru. Hehehehehe....

Sebelum ni aku guna A200, skrg aku upgrade body baru, A550. Sebelum ni aku dah tambah lense 50mm f1.8 dan flash yg ori.

Apa yg menariknya A550? Mmmm...entah la. Aku bukan pandai sgt pun bab2 camera ni. Pakai beli jer. Pastu happy. Hahahaha....

Photobucket

Idak la lagu tu. Kome ingat herge bende ni seposen dua ker? Herge ribu2. So sebelum beli, teman dah serve kat forum2. Tanya pakar2 (saudara Acap) tentang benda alah ni.

Berdasarkan info yg teman baca, A550 ni setanding D90 dan D300x. Betoi ke? Betoi atau idak, kome try le sendiri lah ye.... Maleh teman nak menyerongeh kat sini.

Photobucket

Tapikan teman masih tak puas hati la masa kat kedai2. Mcm2 diaorg kata pasal SONY ni. Geram teman.

Ader kedai tu siap tanya."Aiya! Y u nak beli SONY? Beli la Nikon. Setakat sekarg ho, u olang kedua tanya SONY. Olang pertama tu dari India juga mari. Bila tanya y nak SONY, dia jawab sbb brand. Kualiti atau tidak, xkisah".

Pastu teman buat xtahu jer. Senyum n berlalu. Next kedai.......

"SONY xder market lor. Susah mo jual nnt. Angkat Canon la".

Teman xkisah. Padahal kedai dia bukan ader SONY, sbb tu dia suruh beli Nikon n Canon. Deme ingat teman ni bodoh. Muke jer nampak cute tp smart. hahahha..........Kahkahkahakah.....

Puas pusing kat lowyat, semua nya mahel2... Huh...

Pastu teman ngajak si Acap go to Pertama plak. saja nak cari 3rd party battery grip. Terjumpe la sorg pro-photographer ni. Dia pun sama bukan men lagi kondem2 kan SONY teman. Tapi teman idak ler gelupor. Teman cool je. Teman jawab 'Like No Other'. Huh....

Jom gi Sg Wang plak. Akhirnya jumpe la kedai yg sesuai. Terus tawar2 n beli. Puas hati teman. Bagus kedai tu. Xder pun komen2 brand mana bagus n tak bagus. Yang penting di follow customer. Hehehe.... I like...

Udah ler, teman nak gi bermain2 dgn camera baru teman ni.

~~~end~~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...