Monday, August 22, 2011

--- mAjlis bErbuka pOse kEdai kNgah ---

Malam ke 22 berpuasa, K.Ngah aka Puan Norlila mengadakan majlis berbuka puasa di kedainya. Semua masyarakat dijemput hadir. Tak yah bayar. Makan free... Hihihi... Jom layan pic sepanjang majlis yang serba sederhana tapi meriah... Amin...

Time berbuka dah masuk. Kanak-kanak apa lagi, bukan men laju lagi makan. Takpe2, makanlah sepuas2nya. Hehehe....

Bukan geng bas sekolah, bukan geng surau, tapi geng ketuk2 kuali di bahagian dapur. Hahaha....kaum-kaum hawa yg dari petang td dok bertungkuslumus memasak, sedang makan di bahagian dapur.

Haaa...ini dia org kuat majlis. Kira tulang belakang la. Xder K.Ngah ni memang xjalan la majlis cenggini. Beliau dok kat kaunter memantau mana2 bahagian yang tidak cukup.  Nanti beliau akan cukupkan k. Beliau juga merupakan Ketua Wanita UMNO Pulau Aur ini. Gigih gi tu...

Masyarakat kampung sedang menjamu selera. Tua, muda, besar, kecil semua datang. Musuh atau tidak, datang juga. Bulan2 baik ni kan. Jangan dok dengki2. Kira 0-0 tau. Yang penting M A K A N....sentap mak nox...!!!

Meriahnya kedai K.Ngah... nnt nak dtg lagi lah ke sini. Terasa xnak keluar jer dari pulau.

Pemuda kampung, tonggak masa depan Pulau Aur ini.

Eh...!!! Ni pemuda kampung gak ker? Kacak-kacak jer tengok ni. Hehehe..... Makan jangan xmakan. Kalu xmakan, nnt K.Ngah marah.

I M R A N, permata Pulau Aur yang bakal menyinar kelak. Amin... Nama glamornya Bujang. Kat sekolah pun bijak. Anak sapa la ni kan....hihihi....

Geng dapur dan Tok Jarah. Haaa...Tok Jarah ni merupakan ibu kepada Bos Bluewater. Bos Bluewater tu boleh dikatakan anak jati pulau yang dah berjaya sekarang dan terkaya di kawasan ini. Kalu u all nak pergi Tioman, ferri yang korang naik tu, ferri anak Tok Jarah ni la. Hehehe.... Paling best, Tok Jarah xsegan-segan nak berposing di depan kamera.

Haaaaa...nampak tak, betapa multitasking wanita-wanita pulau. Petang jadi team masak, masa berbuka jd team dapur. Sekarang jadi team basuh pinggan. Teringat pepatah Melayu, Ibu sorang boleh jaga 10 orang anak tapi 10 orang anak itu, belum tentu dapat jaga sorang I B U. Huuu....senday la plak. Touching sangat. Hahaha....

Last sekali, tuan rumah kedarung gak la yang kena habiskan sisa-sisa pinggang mangkuk yang belum di cuci. Standard la kan. Dah la time2 ceng gi tu masalah air. Sabar je lah nox.

Akhir sekali, ucapan TERIMA KASIH kepada tuan rumah kerna menjemput kami anak beranak, sahabat handai ke maslis berbuka ini. Terharu sangat. Nanti kalu ader lagi, jemput la. Haaaa...jgn lupa jemput masa OPEN HOUSE k....zasss.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...