29.2.20

--- Fun Ride ---


Hey guys out there.... Tengah buat apa hujung minggu?

Ok, minggu ni aku ada sertai fun ride sikit kat Kuantan. Ni member aku si Labu yang ajak. Tahun lepas register. Sedikit tak sihat tapi join juga. Mungkin dengan aktifkan diri dapat mengurangkan masalah kesihatan.

Ride ni anjuran UIA Kuantan. Ada 3 kategori; 72km, 200km dan 1200km. 72km adalah kategori fun ride.

Bagi kategori fun ni, routenya adalah dari UIA Kuantan ke UIA Gambang. Then patah balik ke UIA Kuantan. Crowd boleh nampak ramai juga. Flag off  jam 7.15 pagi dan kami pun berlepas.

Masa pergi aku macam sukses tapi masa balik aku pancit. Labu pun dah jauh meninggalkan aku. Arghhhh....!!! Rasa dah tak larat. Ride ni menggabungkan MTB dan RB. RB kita tolak tepi la sebab memang dah laju. Aku notice kebanyakkan MTB mereka ni bersaiz besar. No wonder la mereka boleh laju. Anggapan aku la. Hahahahahaha.... Tayar MTB aku jer kecil. Labu punya MTB pun besar.

Tak faham kenapa masa aku beli dulu macam tak saiz tu? Hahahahahahaha....

Cut off kam 2.00 petang.

Ada cabutan bertuah. Aku tak bertuah tapi Labu ye. Tahniah...!!!

Sekitar jam 1 petang lebih, kami pun balik. Uruskan diri dan rehat. Jam 3 aku akan bergerak balik. Esok kerja.

Labu kata nak follow hingga ke Pekan. Nak makan murtabak viral katanya. Tapi malangnya kedai tutup. Then membawa ke kedai murtabak lain. Hihihi....

Selepas murtabak layan cendol pula. Aku macam dah tak boleh masuk tapi tidak bagi Labu. Katanya dia dah banyak kehilangan tenaga masa cycling tadi. So ini adalah kewajipannya untuk add semula what he lost. OMG...!!! 😓😓😓

Di sini kami berpisah until next activity.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...