20.11.21

--- Mersing FA vs Penggerang ---

Difahamkan ini first match setelah beberapa siri friendly sebelum ini. Mersing FA vs Penggerang. Perlawanan berlangsung di Stadium Mini Kota Tinggi.

Keputusan, Mersing 2 - Penggerang 0.

Game boleh dikatakan agak keras petang ini. Banyak kejadian-kejadian yang tidak diingini yang normal berlaku dalam sesebuah perlawanan. Termasuk kejaman bertalu-talu kepada pengadil. Hummmmm.... Why alway pengadil selalu kena maki-maki. Kesian dia. Tapi kadang-kadang memang nampak sangat. Hahahahahahahaha...... Takper-takper. Pengadil pun manusia biasa. Kaannnnn...... 

Jurulatih dah berleter guys. "Jangan buang masa dengan keputusan pengadil. Kalau dia kata A, A la, Memang tak boleh ubah. So don't waste your time bertekak. Masa mula-mula tadi korang attitude dah bagus. Come on guys. Wakil JDT kat situ. Daripada tersenarai, silap-silap kena padam terus. Bla......bla....bla......". Banyak lagi nasihat-nasihat dari jurulatih.

Jangan serius sangat abang

Ok...ok....bertenang. Jangan dekatDisebalik kejayaan dan kekalahan sesebuah perkara, inilah mereka yang tidak harus kita lupakan. Orang belakang tabir. Tanpa mereka tidak sempurnalah sesuatu perkara. Nampak remeh tapi itulah hakikatnya. Wira yang tidak didendang.

Pemain-pemain pun mungkin perlu diterapkan perkara ini kerana disiplin dan sahsiah adalah imej kita. Kalau dalam tik tok, "pakwe ko pandai jaga kebersihan tak? Hmmmm....lemaaaahhhhh" hahahahahahaha........

Simpan sini buat kenanganNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...