Friday, May 7, 2010

---cRew MENJEJAK SKOOL2---

cRew MSK @ SK Taman Cendana ( Aida )
Terjahan kami semakin mendapat perhatian di pasaran gelap. Seterusnya kami mendapat email dari Cik Aida yg meminta kami membuat terjahan ke skool nya. Apa lagi, setup terus.

Photobucket

Inilah SK Taman Cendana. Masa kitaorg pergi tak dapat masuk la sbb Cikgu Aida sesi petang. Cuma makan2 kat depan skool tu jer la.

Skool nya cantek. Ye la sekolah bandar la katakan.

Photobucket

Tidak banyak info yg diperolehi selain bergambar mesra jer. Tp its ok. Crew kami mengucapkan time kaseh coz menjemput kami, walaupun hanya sekadar dipinggiran. Lalala...

Photobucket

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cRew MSK @ SK Jenderam ( Fadil )

Yo...yo..yo... what zupp..what zupppp..... Crew MSK in the house. Wahhh!!! Happening gitu. Kami crew MSK buat pertama kali untuk episod pertama ini akan ke SK Jenderam. Wah!!! Sungguh bertuah kami. Tanpa membuang masa jom.....

SK Jenderam terletak dalam daerah Sepang. Merupakan satu kawasan yang unik bagi kami. Sekali pandang kawasan skool ni mcm dlm kampug2 jer. Tetapi jgn xtahu bahawa Sepang ni bersebelah dengan Putrajaya di mana mereka boleh akses ke sana dngn mudah.

Photobucket

Skool ni betul berada di depan jalan utama. Namun bangunan sekolahnya terletak jauh di atas bukit. So keselematan tu terjamin la. Pekan Sepang ni plak
sejemput jer kat sini. Hmmm.... Walaupun small tapi cool. Tenang jer.

Photobucket

Penginapan crew kami di sini di taja oleh Cikgu Padil. Beliau juga merupakan salah seorg guru di situ.
Senang bangat kami.

Photobucket

Haaaaaa....u all nampak tak siapa baju hijau tu. Itu la Cikgu Padil.
Garang tu. Siap usha lagi murid2 Tahap 1 nya pulang sekolah. Bukannya apa, nak jamin keselamatan jerrrr.

Photobucket
Bengkel KH

Kemesraan Cikgu Padil amat disenangi kami. Kami di bawa pusing2 sekolah dengan xplanation lagi. Kadang2 tanpa menyoal, Cikgu Padil petah memberitahu itu ini. Cikgu la katakan. Mesti la banyak bercakap kan.

Photobucket
Kantin skool

Sambil berjalan kami diperkenalkan dengan beberapa guru yg berselisih dgn kami. Mesra la cikgu/i skool ni. We like.....

Photobucket
Cikgu Padil dengan keretanya

Dari rumah Cikgu Padil, Desa Vista (gempak kan nama perumahannya ), mengambil masa kira2 15 minit jer. Jalan agak berbahaya kerana bengkang bengkok. So bcarefull k. Dont drunk n drive bebeh.

Photobucket

Rupa2nya cikgu Padil ni photo genik. So xlepas2 lensa wartawan kami mengambil photonya.

Photobucket

Akhir sekali, kami mengucapkan tq je la. Nak kasi beras macam rancangan BERSAMA MU, xder baget la. Lagipun xder sponsor. So air liur je lah hatinya. Harap Cikgu Padil xambil hati. Jutaan terima kasih pada semua warga SK Jenderam.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cRew MSK @ SK Sg Linau ( Cikgi Khazliyan )

Lokasi ke dua crew MSK kali ni ialah Simpang Renggam. Kat mana tuuuuu???... Mula2 xtahu gak. Carok mana la KPM campak si Yan ni kan. Dengan menggunakan Goole Earth, masalah dpt diselesaikan. Hanya 1 penutup sudu penuh sehala kekotoran hilang......hahhahaa.....

Keluar Tol Ayer Itam, belok kiri. Pastu ko cari sendiri lah ye. Sign board ader.
Photobucket
Pic bawah ni antara suasana jalan menuju ke SK Sg Linau. Ini baru sikit. Nanti sampai dalam lagi horror. Nak rasa pergi la sana. Siap ader pak guard lagi kat pekan diaorg.
Photobucket
Inilah pekan terbesar dan terdekat dlm kawasan Sg Linau ni. Sebenarnya ni kawasan estet kelapa sawit.
Photobucket
Dengan perasaan was2 sikit dan takut2, crew kami mengambil masa kira 40 minit untuk sampai di pin2 depan SK Sg Linau. Waaahhhhhh!!!!.....teruja nya. Xsangka dlm hutan2 ladang tersergam indah sebuah skool.
Photobucket
Setelah di sms barulah Cikgi Khazliyan berjalan dtg ke pin2 pagar tuk menyambut kami. Padahal tak sambut pun. Ye la tetamu x diundang. dtg tetiba jer. Dengan muka xmalu, kami menyuruh Cikgi ini mmbawa kami di sekitar skool nya.
Photobucket
Inilah Cikgi Khazliyan dgn kereta kancilnya

Dalam keadaan malu2 alah, segan2 kucing, dia pun mmbawa kami pusing2. Katanya takut dia di gossipkan dgn salah seorg crew kami. Hmmmm.....
Photobucket
Lebih kurang 30 minit pusing2 dlm kawasan skool, kami pun minta izin untuk pulang. Crew kami mengucapkan ribuan time kaseh atas layanan warga SK Sg Linau atas kedatangan kami. Tq juga sbb belanja makan nasi ayammmm.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bagi mereka yg ingin crew kami pergi ke sekolah anda, boleh la melayari blog ni. Pastu sms ke no kami yg ader dlm hp anda k.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. CIKGU AIDA : UCAPAN TRIMA KASIH KEPADA CREW MSK COZ SUDI MELAWAT SK TAMAN CENDANA..FYI, SKTC MMG BESAR SEBAB NAK TAMPUNG STUDENT YG LEBIH KURANG 3000 ORG..PAHAM2 JELA..KELAS START DR HURUF A HINGGA HURUF M...

    ReplyDelete
  2. ya ampunnnnnn!!! ramainya anak murid. tentu sesak kan....silap2 boleh sesak napas...hehhhee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...