Wednesday, July 21, 2010

---kLuang rAilCoffee wit Yan & Yana---

Dah lama ngidam ni. Lalu Kluang ni beribu2 kali sebb balik Mersing, mmg akan lalu Kluang. Akhirnya Allah memakbulkan doaku.

2 minggu yang lalu aku berkesempatan singgah di Kluang dan pergi ke Kluang RailCoffee. Disebbkan Kluang adalah jajahan Yan, maka sudah tentulah tuan rumah yang kena belanja. Tq Yan......

Kedai dekat dgn stesen ketapi tutup maka kami pergi ke cawangan yang satu lagi. Area2 Pakson tu. Mula aku sesat atau salah kedai. Ye la banyak sangat Kluang Kopitiam. Hahaha.....

Photobucket

Akhirnya aku dpt jumpe gak la setelah setengah jam menunggu diorg kat tepi pejabat pos. Siap tidor lagi tunggu diaorg reply msg.

Pertama kali melihat kedai ni, agak terpesona gak la dengan dekorasi kedai ni. Menurut Yan, ni branch dia. Yang ori nya dekat stesen ketapi. Tapi tutup ari tu. Orang pun boleh tahan ramai kat kedai masa tu. Memang betul la terkenal ni.

Photobucket

Perkara pertama aku lihat ialah air kopi. Nama pun RailCoffee. Mesti la tarikan utamanya kopi kan. Saja nak tgk apa yg special kan. Sekali pandang mcm biasa jer. Macam kopi ais lain. Kira ok lah. Pastu makan, aku order roti burn tu ha. Diaorg yg order benarnya. Aku xtahu.

Photobucket

Kuih tat pun ader. Tapi bukan aku yg order tau. Diaorg yg order. Aku cuma ambil kesempatan tuk merasa jer. Hmmmm....xsedap la kuih tat. Mahal plak tu...... Tapi roti burn kaya tu mmg sedap. Serius.

Photobucket

Habis makan roti burn berkaya, aku rasa lapo lagi. Aku order plak western food. Don't worry. Jangan segan2 sbb K.Yan yg belanja. Hehehehe.......

Photobucket

Inilah org yg menaja makanan aku arini kat Kluang RailCoffee, Khazliyan dan teman T6 nya, Yana. Sbb tu aku sanggup turun dari Mersing semata2 nak makan kat kedai yang dikatakan terkenal tu. Huhuhu.....

Photobucket
Penaja

Kononnya Yana ni camera shuy? Ye ker? Hahahaha..... Shuy la sangat.

Photobucket
Rakan penaja

Rekaan kedainya yg begitu antik, berjaya menarik ramai pelanggan. Walaupun pemilik kedai ini adalah Cina, namun rata2 pekerjanya ialah Muslim. So HALAL la makanan kat sini, Insya-Allah.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Oklahh, bak kata pengacara2 majlis yang selalu mereka ucapkan 'masa begitu mencemburui', aku pun meminta untuk berunsur dulu. Diaorg pun ok. So sekitar jam 6 petang lebih aku pun balik ke Mersing....

~~~end~~~

2 comments:

  1. kopitiam ni dh tak halal..huhuhu
    so jgn pg lagi k

    ReplyDelete
    Replies
    1. tup...that is the first and the last..... hihihihihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...