Wednesday, October 13, 2010

--- UTHM & gEng SAMAJADI d'Aur Island ---

jAuh2 Pulau Aur ini ada gak yg datang buat program kat sini. Kali ni student2 dari UTHM. Diaorg dtg dgn niat baek tuk buat progam anak angkat dengan penduduk kampung di pulau ni. Masa diaorg dtg ni aku ada kat darat menanti bot pulang ke pulau. Tapi dont worry sbb aku sempat gak bersama2 mereka. Tapi paling best masa tu Nafi la. Mmg bukan main seronok lagi menyambut kedatangan gadis2 UTHM.

Masa UTHM datang pulau, aku xder kat pulau. Tgh tunggu bot nak balik pulau. Kiranya UTHM sampai awal sehari dari aku. Kebetulan masa aku nak balik ke pulau pada ari Jumaat, satu bot pulak dengan Topek dan 2 org mmbernya. Mmg kebetulan lah. Masa tu naik bot kat Jeti Tangga Batu. Dari jauh nampak rambut panjang2. Macam nak kenal, sekali betul daaaa.....T O P E K !!!

Photobucket

Best tak pengalaman naik bot 5 jam? Hehehe.... Percutian diaorg ni bawah pakage Uncle Husin. 2 orang mmbernya ialah Mamod n Amli. Si Amli ni mcm familiar. Rupa2nya dia jugak student POLISAS. Aduyaiiii....What the kebetulan laaaa....

Aktiviti UTHM ni lebih kepada bersama2 dgn keluarga angkat. Mana keluarga angkat bawa, diaorg pergi jer. Ada gak anak2 angkat yg xbalik umah. Ni yg heran. GB kata kami pun dapat, tp xdtg2. Aduhai..!!! Kami siap buat kopi lagi tunggu diaorg balik. Seday tau...

Jiran sebelah iaitu Izam dapat 2 org gadis lagi jadi anak angkat. Huh... Jeles2.... Bukan itu aje, ada gak la anak2 angkat yg dok ngadu nasik dgn POLIS ngan Jururawat Desa. Kesian punya pasal, ambil gak la. Hahaha...Lawak la u all ni.

Jumaat diaorg ada gi jalan2 area kampung atas sinun. G rumah Abah kat Air Sandang dan macam2 lagi lah.

Sabtu pagi kami siap2 nak ke Tampuk, lokasi 'DURIAN HEAVEN'. Hihihi...heaven tak heaven tanya la mereka2 ni yg dah sampai.

Photobucket

Time kaseh pada tuan punya kebun iaitu Abg Piee Lengkung yang sudi mmberi kebenaran tuk kami makan durian2 di kebun beliau. Dont worry xluak punya sbb mmg banyak sgt. Hahaha....

Photobucket

Tampuk ni area Teluran sana. Dulunya penempatan adalah kawasan tu la. Tapi atas sbb faktor2 keselamatan, mereka semua mula berpindah ke kawasan yang sekarg ni. Area atas yg lapang2 dan di penuhi pokok2 kelapa tu adalah kawasan perkubburan. Masa kita pergi tu xperasan kan? Haaaaa.....

Photobucket
Teluran

Dalam tempoh weekday tu kira aku entertaint diaorg la. Manakala gadis2 UTHM, Nafi yg handle. Sbb dia lebih pakar. Gadis2 pun macam senang je dgn dia kan. Ok la tu. Diaorg ada gak datang ke sekolah buat lawatan. Siap buat persembahan lagi masa ko-ku tu. Syabasss...!!! I LIKE.....

Photobucket
Photographer terjunan

Hari Ahadnya UTHM dah nak balik. So ader la sikit majlis2 diaorg tu. Kami pun snap2 la beberapa keping pic. Semua pic nak lompat. Hmmmm.....layan jer la.

Photobucket
Setting elok2 ye

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Bukan men ceria lagi nak bergambau

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Melompat lebih tinggi dari jeti

Photobucket

Photobucket

Photobucket

RARE ITEM ! HOT STUFF! AWESOME! Itu trademark SAMAJADI. Sikit2 RARE ITEM! sikit2 HOT STUFF! dan bagai2 lagi. Si Topek plak, haaa...kan..... Hahaha...aku pun terikut2. Yg penting diaorg mmg power beb. Mereka adalah POWER RANGER yang turun tuk menyelamatkan BUMI. Best dgn diaorg ni. Gambar2 Amli n Topek pun menawan kalbu gak. Pic gabung2 ni aku tiru dia la. Hahahaha....

Petang Ahad, aku n Nasafi bawa mereka ke Batu Cina untuk melihat pemandangan. Nice moment wit them.

Photobucket
Menuju puncak

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Korean man

Photobucket
Nak pergi pasar ker?

Photobucket

Photobucket
I LIKE!!!

Akhir kata, kami di Aur senantiasa menanti kedatangan u all dan jgn lupa untuk datang lagi. Pada mereka yg baru nak datang, datang jer. Niat kena betul dan rendahkan lah diri ketika datang ke tempat org. Zassssssssssss...!!!

Photobucket
Memori di BATU CINA

~~~end~~~

2 comments:

  1. thumbs up....smua nya kenangan terindah!!!!!

    ReplyDelete
  2. Bestnyer!!! Kalau tak keberatan, boleh tak beri panduan tentang harga bot ke pulau aur dari mersing. Yelah, kan takder tiket counter macam yg lain lain. Jadi saya kena tengok budget ok tak... Boleh ehh tolong. Terima kasih! Email: schmolphin@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...