Monday, November 26, 2012

--- Outdoor Session at SINGAPORE ----

Pengalaman baru hari ini, ialah kami ber outdoor shoot di Temasik a.k.a Singapore.  Wow....!!! Nice kot.  Pengantin plak spoting habis.  Maka tiada yang akan mutahil pabila kita nak berseni.  Yang penting enjoy dan itulah keinginannya.

Kami bergerak dari rumah pengantin dengan menaiki kereta Azhar sekitar jam 10 pagi.  Masuk Singapore dengan kereta sendiri.  Settle semua urusan kemasukkan, kami pun mencari lokasi2 menarik untuk shoot.  Kami melalui Jalan Orchard.  Terus terlintas tuk shoot street punya style.  Terus cari parking.  Dah dapat parking, diaorg nak gi kencing pulak.  Ok2..... ader la cerita menarik dari mereka kerana toilet Singapore xder paip air.  Bla...bla...bla....





Selesai di Jalan Orchard, kami menuju pula ke Merlion Statue or Merlion Park.  Ramai orang tapi kisah la kan orang lain.  Bestnya sbb suasana Singapore ni lain skit.  Kalu wat kat Malaysia wedding2 cenggini, nnt ader jer suara2 sumbang yang akan kedengaran.  OMG.......!!!

Hari sudah semakin lewat petang.  Nak shoot banyak lagi tempat tp disebbkan xberapa nak tahu sgt jalan2 Singapore ni, maka kami putuskan tuk ke Danga Bay jer.  Sebelum tu kami nak shoot kat USS.  Tapi cari punya cari USS tu dalam GPS xjumpa.  So dah malas, balik ke Malaysia je lah.






Perut dah berbunyi2 sebab xmakan lagi hari ni.  Last makan, pagi tadi jer.  Makan roti canai dan nasi lemak. Punya la kuat kijer sampai xsempat makan tengah hari.  Kaannnnn.....!!!

Walaupun malam, kami tetap shoot di sekitar Danga Bay.  Gambar memang cantik la kan dengan berlatar belakangkan kapal2 berlampu neon.  Habis shoot, baru la kami makan di area2 situ gak.  Kami pun balik.  Sampai di Parit Sulung sekitar jam 11.30 mlm.  Kemudian meneruskan perjalanan menuju ke Putrajaya untuk hantar aku pulang.  Azam ke rumah kawannya dan Azhar pula balik kampung di Selangor.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...