Sunday, October 30, 2016

Seketika Di Pekan Gopeng, Muzium Gopeng

Di kesempatan cuti Deepavali ni, saja la nak jalan-jalan tengok kawasan. Hahahaha..... Kebetulan pula ada meeting atau perjumpaan dengan geng-geng trip yang dibuat di pekan kecil Gopeng ini.

Pada mulanya aku membayangkan Pekan Gopeng ni tempat persinggahan masa nak pergi Tasik Banding dulu. Hahahahaha....salah rupanya bayangan aku. Itu Pekan Grik. Hihihi....

Mengambil masa 2 jam lebih memandu dengan kereta dari Putrajaya, aku tiba di pekan ni sekitar jam 11 pagi. Terus cari KFC sebab katanya meeting point pagi tadi di situ. Sambil menunggu diaorang rafting di Sungai Kampar, aku pusing-pusing dulu. Aku sempat google 'Menarik Di Gopeng'. Ada la beberapa blogger shared their informasi. Kebanyakkannya menyenaraikan 4 tourist attraction.

Dari 4 tu aku pilih satu jer. Muzium Gopeng. 3 yang lain tu tak minat sangat. So inilah apa yang aku jumpa. Menarik juga muzium ini walaupun kecil.












2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...