Tuesday, November 17, 2009

new feel

.















Masa dulu asyik guna camera org jer tuk ambil gambar. So kali ni aku berpeluang memilikinya. Aku mula tertarik pada camera DSLR apabila melihat Teng guna camera jenis tu. Macam best jer. Aku pun tanam la azam nak beli DSLR.

Aku mula guna camera ni bulan Mac 2009. Tahun ni la. Hahaha....sumber kewangan? Hmmm...biarlah rahsia. Hehehe....

Nape aku pilih SONY? Entah la. Sebelum beli tu azam aku xnak sama dengan Teng iaitu Nikon. Canon pun xnak.

Ada la satu hari masa kat asrama maktab, ader poster ader org nak jual camera. Apa lagi aku terus gi la bilik budak PISMP ni. Nama dia Fareez. Aku rasa dialah yg membuatkan tertarik nak beli SONY. Padahal time tu xtahu benda pun pasal brand DSLR. Aku rasa time tu mmg nak beli 2nd kat dia, tapi cam mana tah Fellow Blok mana tah iaitu En. Hamid Tan datang n nak beli. Aku pun malas nak rebut ngan dia. Bagi je la dia beli.

Masa kali pertama berjumpa ngan Fareez tu macam2 la dia citer bla...bla...bla... Cam best jer kan.

Time SBE kat SKTG aku ngan mmber aku gi la jalan2 nak g beli camera. Akhirnya kaki aku membawa aku ke sebuah kedai Tarita kat Sungei Wang. Tu pun Fareez yg cadangkan supaya usha sana tgk. Juru kedai tu pun story la Nikon, Canon dan SONY. Bla...bla...bla....

Akhirnya aku beli la SONY Alpha 200 (like no other). Padahal mmg target nak beli SONY. Saja suruh dia story semuanya. Harga body+kit dalam RM16xx. Pastu tambah itu ini dan lens Tamron 75-300mm. Semua sekali dalam RM2xxx.

Senang hati balik umah apa lagi snap sana, snap sini....hahaha.... Itulah gajet aku sampai sekarang selepas LENOVO aku. Sayang gile aku 2 gajet ni. Sekarang dah ader flash. So lagi meriah la pic aku ambil.

Aku dah test shoot wedding mmber aku. Etong first dan kakak Wawa second. Hasil puas hati la dan banyak lagi la aku shoot....hehehe.... Tgk dlm friendster, facebook dan aefitben.multiply.com . Banyak la hasil2nya. Ada yg diedit dan tidak diedit.

3 comments:

  1. power siot ada blogg mamat nih...

    ReplyDelete
  2. hai en tuah.... nak tnye la psl kamera nie.. cantik la ko tangkap gmbar... ajar cikit leh..??? gune kamera alpha 200 gak ni..

    ReplyDelete
  3. hihihi....biasa2 jer...yg penting pic yg diambil mesti di edit. masa snap tu anggle jer penting...gi tu....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...