Wednesday, March 17, 2010

--- aKu & gUnung ---

kAtegori ini lebih kepada pembabitan aku dalam dunia rekreasi terutamanya gunung2. yG lain pun ader gak cuma agak kureng xtreme la. tUjuan tuk berkongsi dengan mereka2 yg mempunyai minat yg sama. hIkhikhik...

2009.12.27 Broga Hills, Semengih
Like I say b4 that I will come back to this hill. Kebetulan turun N9 tuk shoot wedding PTam, langsung aja ke Broga. Ni semua idea Teng. Bukan itu saja, tujrun dari situ kami juga ke Sg Tengkala tuk mandi manda. Line up masa tu Teng, Ben, Golok, Slam, Wawa, Joe, Babu, Lin dan awek Salam.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

More about this story, boleh klik di sini.

Photobucket

2009.12.11 Gunung Keriang, Alor Setar, Kedah
Memang betul org kata, gunung belakang umah belum di tawan, sibuk jer nak pergi juah2. Hahahaha... Seriusly gunung ni dalam daerah kampung ku. Dari rumah nampak jer gunung tu. Entah kenapa xteringat nak gi tawan. Alahai.

Photobucket

Gunung ni seakan2 Gunung Senyum. Seketul jer kat tengah2 bendang tu. Dalam tu banyak la gua2 dan bagai2. Kaki gunung plak sepah2 org jual kristal yang di ambil dari perut gunung ni.

Photobucket

Yang menjdkan aku nak nek gunung ni adalah sbb busan xtahu nak gi mana. Gian sama nak hiking. Maka dengan itu setup ngan mmber tuk ke sana. Lain2 pic boleh klik ------->>> di sini.

Photobucket


2009.10.20-16 Gunung Gerah, Perak-Kelantan
Orang kata Gerah ni hardcore, betul ker? kebenarannya terus ku cari dan ingin merasainya. Lantas pelawaan Poncho terus ku sahut. Keghairahan gunung ini membuatkan aku memontengkan diri dari kelas. Waahhhh!!! sanggup nya aku. Hehehehe.... Nasib baik ketua kelas aku boleh cowtim. Lepas la aku dari attendend. Kebetulan ada gak kelas yg batal. Yes...yes...yes...

Walaupun gunung ni bukan dlm kelompok G7, namun cakap2 pendaki terdahulu yang menyatakan ianya hardcore, mmbuatkan aku membuat sedikit research. Ternyata mmg ade kenangan sepanjang xpdc ini. Layannnnn....

Dan lagi best siap masuk paper KOSMO lagi xpdc ni. I like.....hahaha

Untuk banyak lagi pic klik ----->>>> di sini
Manakal untuk log perjalanan klik ---->>> di sini

Photobucket

2007.01.21-19 Gunung Liang East-West

kAmi hanya pergi puncak pertama sahaja. Underground punya trip gak ni. Kelolaan Teng. So ramai la budak2 BEKC yg join. Huhuhu...

Ada excident masa turun gunung ni. Budak tu jatuh tersungkur dan pengsan. So kena bg bantuan gak la. 2x dia jatuh dow. Penat siut jd rescue. Group aku (yg sakit) ni kul 10 mlm lebih baru dpt keluar. Janji dgn bus jam 2 petang. Iskh3....

Photobucket

2006.11.26-24 Gunung Nuang

ni iDea dari A Teng. Dia yg ajak aku n Salam. Kami pergi bertiga jer. Nek bus dari mana tah. Tak hingat.

Photobucket


2006.11.18 Gunung Angsi
Ni kali ke 2 nek gunung ni. Dulu dah besa nek so kali ni gi sendiri2 ja sbb dah tahu trek. Tapi sesat gak sikit. Terbabas. Kalu xsalah ku time ni tgh exam final. Weekend tu ada selang masa antara paper yg panjang. Seminggu kot selang masa. So busan2, asyik baca buku ja, so gi la nek gunung. iskh3...

Percaya atau tidak, 2x aku p gunung ni, mesti hujan masa nak turun. Mmmm....

Kak Yan kalu tgk pic ni mesti kata aku poyo....Mmmmm....
Photobucket


2006.08.05 Paintball @ Pesta Konvo-2 UTeM
Firstime men paintball time ni la. Masa tu konvo UTeM ke 2. Pesta buat kat MITC.

Dari kiri : Pak Tam, Mino, Akede, Ben, Yan

Photobucket


2006.04.16 Gunung Angsi


Photobucket

2006.03.26-24 XPDC Lata 2 Lata
xPdc ni tak salah ku masa aku tgh praktikal. Weekend gak ni. Sempat la lari dr buat OT. Program ni adalah underground jer. Masuk kot Lata Kijang keluar Lata Iskandar.

Photobucket
Check point pertama

Photobucket
Check point kedua

Eh! Masa ni Fida pun ikut. Hehehe.....

Photobucket
Geng sesat

Bukan salah saya Chepul. Orang depan yg salah sebb jalan laju.

Photobucket

Photobucket


2005.09.06-02 Eksplorasi Hutan Royal Belum
xTvt bersempena dengan bukan kemerdekaan.

Photobucket

Photobucket

2005.03.19 Xplorasi & Gunung Datuk
Ni kira xtvt berkembar. Mula buat xplorace dulu. Xtvt ni ala-ala EXPLORACE yg dlm tv tu. So bermula dari Melaka Central berbagai task kami harungi. Gi Tesco cari harga barang, cuci kereta umah saper tah, tukar tayar pancit la, mop lantai tandas MC dan mcm lagi. Paling xtahan kumpulan aku kena cari harga G-String. Iskh3... Group mana siap ke nest task. Next bus reramai ke Alor Gajah plak. Sana pun ader gak task. Sejarah dan buat apam balik. Aduhai.... Pastu ke Gunung Datuk. Ader lagi task benda tah.... Mlm tu kami bermlm di kaki gunung dan men bermcm2 game. Antara game yg masih ingat ialah Pasar Malam dan Buaya-Biawak. Best time tu. Maklum la jd peserta......

Esoknya nek gunung...... Layannnn....


Photobucket

Photobucket Photobucket
Photobucket

Photobucket

2005.02.13-11 Trans Gopeng
mErupakan trip pertama aku di KUTKM. Ni pun melalui Miza dan Haisam. Ingat lagi aku pergi jumpa Chepul untuk join this trip.
PhotobucketPhotobucket

Photobucket

PhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucket

PhotobucketPhotobucket



PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

2002.01.27-25 XPDC Belantara V Gunung Tebu
XPDC ke dua di POLISAS.
Photobucket Photobucket


Photobucket Photobucket

Photobucket

Photobucket


2002.01.27-25 XPDC Belantara I Gunung Datok
XPDC pertama di POLISAS. Masa tu aku join Kelab Kembara POLISAS. Hehehehe.... di sinilah bermulanya dunia hiking aku. Boleh?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Siap buat abseiling lagi di puncak Datok. Hehehehe....

Photobucket

Ambil pic ramai2.

Photobucket

Photobucket

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...