Saturday, May 13, 2017

--- Ulang Tahun ke 10 Kelab Rekreasi & Sukan Ekstrem ---

Ok.....macam mana nak mulakan entry ini kali? Aku dah la datang lambat. 6.30 petang baru aku sampai resort. Masa tu mereka sedang asyik bermandi manda di kolam. Waaaaaa....... eh! Ateng and Babu pun ada. Hihihihi....

Ok...adik-adik junior sedang arrangekan bilik untuk aku.

Dengan cergas aku bersiap-siap sebab masa is time. Dah nak jam 8 malam. Kejap lagi dinner. Aku pastinya tak nak lepaskan peluang sebab rasa lapar sangat.

Code of attire malam ni ialah formal kasual, kasual formal. Mana satulah.

Wownya malam ni ialah ada red carpet bagi para jemputan. Dah macam Academy Award dengan ada wallpaper belakang tu. Waaaaaaaa.......



Jemputan mengambil tempat mengikut nombor meja yang telah ditentukan oleh pihak penganjur semasa pendaftaran. Eh...! Are Shit dan Izani pun ada. OMG...!!! Teng and Are Shit macam biasa, always break the rule. Dia orang duduk tak ikut nombor. Asal boleh jer. Hahahahahahahaha....

Lebih menarik ialah ada flash mob oleh pihak penganjur. Mereka menari dengan muzik Bruno Mars - Uptown Funk. Kalau aku nak menari cenggitu memang tak la. Hahahahahaha..... Apa pun ia lain dari yang lain. Mula tu ada seorang ni masuk dan terjatuh. So semua orang tengok dan masa tu lah muzik dimainkan. Hahahahahahaha......nice trick.


Majlis diacarakan oleh Saudara Ameng dan Azwa. Majlis dimulakan dengan kata-kata aluan dan tayangan video yang mengisahkan KeReX selama 10 tahun.

Owh....sebenarnya kami makan dulu sebelum tayangan. Hahahahaha....semua dah kelaparan.

Selepas tayangan video, presiden pertama KeReX aka pengasas KeReX dijemput untuk memberi sepatah dua kata. Namanya sepatah dua kata tapi agak panjang la ucapannya. Booooooo....... hahahahahahaha.....

Tetiba Salam panggil aku untuk join bercerita detik penubuhan. Terus aku blur. Aku dah la dok berborak dengan Aireen tentang jatuh naik KeReX. Haishhh.... Aireen ada la berkongsi cerita bagaimana keadaan zaman gelap dan how he push to up semula semangat junior-junior baru ni. Turut dikongsi ialah tentang kewangan KeReX. Ye la. nak harap universiti memang tak ada duit sangat.

Tetiba aku tanya, "Owh....ko pernah jadi presiden ek sebelum ni?" Hahahahahahahaha.....

Aku ada tanya, ni buat program ni dapat duit mana? Cukup ker dengan bayaran yang kami bayar RM160?

Majlis diselang-selikan dengan cabutan bertuah yang ditaja oleh Bagak Outdoor dan ANAS Consultantcy and Services. Terima kasih diucapkan.



















Majlis diserikan juga dengan kareoke. Kita ada Buzz yang begitu sporting menyumbangkan beberapa lagu. Turut memeriahkan sesi karok adalah Wan, Aireen dan junior-junior lain.

Yang mana ada anak kecil dah balik ke bilik bagi menjalankan kewajipan seorang ayah. Hahahahaha...

Sambil berkaraoke, ada yang sedang berborak-borak kat luar. Junior-junior dan abang-abang super senior. Are Shit ni merupakan generasi terawal yang mengaktifkan dunia outdoor di UTeM. Seawal zaman KUTKM lagi. Masa tu diaorang giat dibawah naungan SRM. Gah la nama SRM ni. Mana taknya. Masa aku mula-mula masuk KUTKM, memang SRM jer yang menganjurkan aktiviti-aktiviti outdoor. Dan SRM merupakan satu-satunya kelab yang sangat aktif dan terkenal. MPP pun tidak segah SRM. That a fact.

Masa terus berjalan hingga ke jam 12 tengah malam lebih. Dalam seronok berkareoke, tetiba dia oang masuk dan minta berhenti sebab ada suatu benda nak diskus. Ajak is master mind. Beliau memang expert bab hijack-hijack ni. Kata Wan. Hahahahaha....



Ok...apa yang penting sangat ni?

Its lebih kepada perkongsian startegi membangunkan KeReX. So....abang-abang senior ni nak share dan bagi tip-tip. Mungkin tadi dia orang berkongsi pemasalahan KeReX sekarang pada senior-senior.

Jam dah pukul 1 pagi kot. Masih boleh masuk ker korang ni. Hahahahahaha.... Bino yang dah naik dodoikan Fahim pun dah turun tengok-tengok kenapa korang masih belum tidur.

Tapi its a good thing yang boleh diambil oleh junior-junior untuk masa depan terutamanya bakal presiden ke 11 iaitu Hazim.











barang yang lepas jangan dikenang





Sebelum menutup majlis, sedikit kata-kata dari presiden Bino. Apa yang dia kata adalah ulangan daripada apa yang dicakapkan oleh mereka-mereka tadi. Sekian, terima kasih.

Sambung esok guys.......

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...