Friday, December 17, 2010

--- pEnjual yg suka menipu ---

17 hingga 19 ader expo pc kat MITC Ayer Keroh. Aku n beberapa org mmber punya pulun nak gi usha barang2kan..... Aku nya target nak beli printer jer. Tuk kerja2 printing album wedding jer. Sampai pada satu kedai EPSON punya printer bagai2. Mcm biasa la pada printer tu dia letak gambar yg superb punya printing. Konon2 di print dari printer tersebut. Kualiti kertas adalah kertas photo.

Sales tu punya terang itu ini bab2 printer EPSON yg dia bangga2kan tu. Single Catrige la. Jimat la....bla...bla...bla.... Pastu dia demo lagi ink EPSON tu xlunturkan hasil printed. Percaya la sbb dia mmg tunjuk. Pastu aku tanya betul ker pic model ni printer tu yg print? Dia kata ya. Confident n compom.

Aku kata aku ni photographer. Nak buat kijer. Dia dgr jer terus offer printer yg mahal punya. Cam biasa dia terang lagi katanya printer mahal ni ader 6 color. Pic lagi superb. Last skali aku kata, u cakap banyak pun xguna. Skrg u print i nak tgk hasil dia macam pipc model tu. Dia terus sengih dan cakap bahasa Cina ngan mmber dia.

Dia kata aku kena beli dulu. Aku pun kata, kalu mcm tu xjdlah. Tq je lah.....siut punya salesman. Nak menipu pastu kantoi....

5 comments:

  1. hihihi....hari ni pergi lagi ke expo tu. boleh dikatakan semuanya menipu. broadband maxis pun dia menipu......

    ReplyDelete
  2. Bro...kalau ko nak beli brg, pegi trus kat outlet (HP/Epson, Recomended brothers). Biasa salesmen dia akan kasi rebate refer customer. Kena tanya la...jgn buat senyap plak.

    ReplyDelete
  3. haha..bli je ben..jgn xbli..

    ReplyDelete
  4. ni bukan masalah beli atau tak, tp menipu tu yang paling menyirap.

    rukun peniaga ni, yg pertama mesti menipu.....eeeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...