Sunday, December 7, 2014

--- Daypack Gunung Chabang oleh MONeL ---

Ok......semalam, geng MONeL ada buat trip ke Gunung Chabang, Perak. Dia orang ada ajak tapi tak join. Antara sebabnya, trek nya pacak sangat sampai puncak. Tak mampu nak layan. Masih segar dalam minda ini bagaimana melayankan treknya dulu walaupun dan bertahun berlalu. Haaaaaaaa......dahsyatkan trauma yang aku alami. Hahahahahahaha.......

So apa motif entry ni kalau aku tak pergi? Haaaaaaaa.....sesaja ja nak kongsi sebab member MONeL pergi. Mana la tau kalau ada rakan-rakan yang nak cari guide ker, nak dapatkan info ker. Boleh la kontek-kontek dia orang di pesbuk mereka >>> MONeL <<<

Hasil lobian, mereka berjaya mengumpulkan 8 orang line-up yang berani menyahut cabaran tersebut. Siapa 8 orang tu tak pasti plak. Yang aku pasti dan compom pergi ialah Areb (gogo) dan Igor (abg askar). Ada post dalam pesbuk. Mereka buat daypack jer. Tahniah.

Berikut adalah catatan yang mereka kongsikan :

0700   :   shoot ascending
0955   :   reach campsite / last waterpoint
1013   :   sweeper reaches campsite

1018   :   proceed ascending
1040   :   reach view point
1112   :   reach Chabang summit
1140   :   sweeper reaches Chabang summit

1330   :   shoot descending
1425   :   reach campsite / last waterpoint
1635   :   arrived starting point
1657   :   sweeper arrives starting point


Tahniah diucapkan pada mereka yang gagah....!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...